Inspectie en Onderhoud

U wilt er zeker van zijn dat uw hydraulische installatie altijd werkt. Stilstand kost geld en kan uw productieproces ernstig hinderen of zelfs compleet stilleggen. Periodiek, preventief onderhoud voorkomt storingen en ongeplande stilstanden. Preventief onderhoud met vaste regelmaat is de basis voor een veilig, goed functionerend en betrouwbaar systeem.

Hydrin Hydraulics B.V. biedt service- en onderhoudsdiensten aan om uw hydraulische installatie en componenten in topconditie te houden en om  de betrouwbaarheid en continuïteit van uw machinepark te waarborgen. Wij zijn hierbij niet merkgebonden. In samenspraak met u kunnen wij een inspectie- en onderhoudsplan opstellen voor uw installatie en zorgen wij ervoor dat uw installatie met een regelmatige frequentie wordt geïnspecteerd en van onderhoud wordt voorzien. Na inspectie ontvangt u van ons een inspectierapport en weet u precies hoe uw installatie ervoor staat. Wij bespreken dit samen met u en kunnen u deskundig adviseren om uw installatie weer in topconditie te krijgen.

Wanneer uw systeem niet 100% functioneert, kunnen wij met meet- en testapparatuur het systeem doorlichten en achterhalen waar de problemen zitten. Door ouderdom en slijtage kan het huidige systeem niet meer goed functioneren en gebreken gaan vertonen. Ook door veranderingen in het productieproces kan het zijn dat het hydraulisch systeem niet meer in staat is om zijn taak te volbrengen. Wij kunnen u verbetervoorstellen doen, zodat uw installatie weer aan de eisen voldoet.

Preventief onderhoud:

 • Verhoogt de veiligheid
 • Voorkomt storingen en stilstand
 • Voorkomt hoge reparatiekosten
 • Voorkomt productieverlies
 • Verhoogt de betrouwbaarheid
 • Verlengt de levensduur van uw installatie
 • Voorkomt schade aan het milieu
 • Deskundig advies
 • Uw hydraulische installatie in topconditie!

Inspectie

Middels geplande inspecties wordt uw installatie aan de hand van een inspectielijst op vooraf vastgestelde punten visueel geïnspecteerd. Afhankelijk van de bedrijfssituatie wordt uw installatie met vaste regelmaat geïnspecteerd. Hierbij wordt onder andere gecontroleerd op veiligheid, milieuaspecten en bedrijfszekerheid. Tevens kunnen door ons mogelijke verbeterpunten worden gesignaleerd.

De uitkomsten van deze inspectie worden verwerkt in een rapport, aan u overhandigd en met u besproken. Directe bedreigingen worden indien mogelijk meteen door ons verholpen.

Oliemanagement is desgewenst een onderdeel van de inspectie. Dit voorkomt storingen aan uw installatie.

MIP

MIP staat voor Machine Inspectie Programma. Dit is een uitgebreide inspectie, waarbij we niet alleen visueel inspecteren, maar ook de hydraulische installatie gaan meten. Zo wordt er onder andere gecontroleerd op druk en flow van de pomp tijdens belasting. De meetresultaten worden bijgehouden en vergeleken met de waardes daarvoor. Zo ontstaat er een trend. Op basis van deze waardes kan er preventief worden ingegrepen om een storing en/of stilstand te voorkomen, bijvoorbeeld door een pomp te vervangen, voordat deze dreigt te weinig flow of druk op te brengen.

 • Extra zekerheid voor uw installatie
 • Uitval van uw installatie wordt tot een minimum gereduceerd
 • Totaal inzicht in de staat van uw installatie

REFERENTIEPROJEKTEN

CONTACT

Hoevenkamp 2
9461 HE Gieten
t 0592 31 71 83

m 06 30 92 62 82

e info@hydrinhydraulics.nl

KvK 714 810 36
BTW NL 858 732 919 B01
Bank: NL85ABNA0828353131

DOWNLOADS

> Disclaimer & Privacystatement
> Leveringsvoorwaarden

VCA: Alle werknemers van Hydrin Hydraulics b.v. zijn VOL VCA gecertificeerd